Kakanjac Adin Škulj sa mininogometnom reprezentacijom BiH na Evropskom prvenstvu u Češkoj

0
296

Mininogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine učestvovat će na Evropskom mininogometnom prvenstvu koje se ove godine održava u Češkoj.

Prvenstvo će trajati od 09. do 17. ovog mjeseca, a naši momci na put kreću 09.06. u 5 sati, a prva utakmica nas očekuje 10.06. u 14 sati protiv selekcije Srbije.

Selektor naše reprezentacije Josip Kupreškić danas je obznanio spisak 13 igrača koji će predstavljati našu reprezentaciju.

To su: Bernard Filipović, Robert Milanović, Goran Lovrinović, Marin Jukić, Marko Vujica, Andreas Berović, Ivan Rezdeušek, Boris Grbavac, Adin Škulj, Robert Djotlo, Amel Pjanić, Mirza Zahirović i Nermin Delić.

Na spisku selektora nalazi se i Kakanjac Adin Škulj koji je član ove reprezentacije već dvije godine i kojem je ovo drugo prvenstvo na kojem učestvuje.

“Atmosfera u ekipi je odlična, imamo dobar tim i nadam se što boljem plasmanu. Mislim da možemo daleko dogurati. Igrali smo nedavno sa selekcijom Srbije dvije utakmice dobili smo ih obje, što nam daje vjetar u leđa. Ipak moramo dati sve od sebe za što bolji plasman.”, kazao je Škulj za Kaportal.ba.

Selektor Kupreškić je istakao žaljenje što među putnicima neće biti četvorice igrača i to Seada Kapetanovića (posao), Edina Mujezinovića (problemi sa pasošem), Ibrahim Hršumović (fakultetske obaveze) i Daniel Blažić (povreda).

Kako je kazao Kupreškić za Kaportal.ba, osim četiri igrača koja ne idu na prvenstvo putuju i dva koja su  lakše povrijeđena i nada se njihovom oporavku do prve utakmice.

Ipak, i pored ova četiri otkaza u našoj selekciji vlada sjajna atmosfera, a pored Srbije nalazimo se u grupi sa Italijom i Crnom Gorom.

“Mislim da smo ove godine zreliji, iskusniji, imamo kvalitetnu ekipu i očekujem da ćemo napraviti veći iskorak nego je bilo prethodno prvenstvo.”, kazao je Kupreškić i prokomentarisao grupu u kojoj se nalazi naša reprezentacija.

“Imamo jednu tešku grupu. O Italiji je sve suvišno reći, to je kolijevka nogometa, i kvalitetniji su nego prošle godine. Neće biti lako i svaku utakmicu ćemo ući sa 120%, ali vidimo svoje šanse i idemo na pobjedu. Protiv Srbije smo imali nedavno dvije prijateljske utakmice i obje smo dobili, ali to nije prava slika onog što će biti na EP. Nema podcjenjivanja ekipa, i u svakoj utakmici dajemo maksimum. Sa Crnom Gorom igramo u posljednjem kolu i to će biti prilika za revanš na posljednjem prvenstvu kada su nas izbacili u četvrtfinalu na penale, mada smo bili puno bolji. Dužnici su nam i nadamo se da ćemo ih dobiti.”, kazao je za Kaportal.ba Kupreškić.

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here