Kad Federalna agencija zapošljava: Diploma historičara umjetnosti za mjesto marketing menadžera

0
222
Hotel Emiran raspisao je 24. februara 2017. godine konkurs za popunu četiri radna mjesta. Na oglas za mjesto poslovnog menadžera mogu se prijaviti sve osobe s diplomom ekonomskog fakulteta, na mjesto blagajnika svi oni sa završenom srednjom ekonomskom školom, na mjesto pomoćnog radnika na recepciji osobe sa završenom srednjom školom, a na mjesto marketing menadžera samo oni s diplomom historičara umjetnosti i profsora perzijskog jezika i književnosti, uprkos tome što ovo zvanje nema nikakve veze s traženim zanimanjem.

Naime, uslov da bi neko konkurisao na mjesto marketing menadžera jeste završen prvi ciklus studiranja historije umjetnosti i perzijskog jezika i književnosti prema Bolonjskom sistemu studiranja (bachelor diploma), iskustvo u marketinškim poslovima koji se odnose na hotelijerstvo, poznavanje engleskog, turskog i perzijskog jezika te poznavanje rada na računaru (MS Office paket).

“Marketing menadžer će obavljati poslove za osiguranje gostiju i rješavanje skupova, iznajmljivanje sala, rezervacije salona za svadbe i druge događaje u hotelu… Ističe se da je radnica koja je obavljala navedene poslove na porodiljskom odsustvu do godinu dana”, piše u oglasu.

Podsjećamo, Općinski sud u Sarajevu je na prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo zamrznuo imovinu vlasnika studentskog hotela Emiran Emira Šarića.

On je zajedno s Hasibom Bjelićem, vlasnikom benzinske pumpe Umax Group, optužen za krivično djelo organizovanog kriminala u vezi s krivičnim djelima porezne utaje i pranja novca.

Tereti ih se da su, zastupajući kompanije Special Security Vehicle Trading iz Dubaija i Munster LTD sa Sejšela, utajili porez u iznosu većem od četiri miliona maraka.

Na osnovu fiktivnih ugovora s pomenutim firmama, novac je uplaćivan na njihove devizne račune u više banaka. Koristili su ga u privatne svrhe i to za kupovinu više nekretnina, preduzeća (UMAX GROUP benzinska pumpa, firma Emiran i Univerzitetski hotel Emiran i dr.), automobila…

Počinjenjem ovih krivičnih djela tereti ih se i da su oprali novac u iznosu većem od 20 miliona maraka.

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here