Jovanović: “Srbija traži razumijevanje u Sarajevu, a istovremeno podržava Dodika”

0
220

[ad_1]

“Bez obzira da li govorimo o Kosovu, o Bosni i Hercegovini, o Crnoj Gori, o rehabilitaciji ratnih zločinaca iz Drugog svjetskog rata, ili relativizaciji zločinaca i zločinačke politike iz devedesetih godina, jasno je da u pozadini svega toga stoji veliko koketiranje naše politike sa srpskim nacionalizmom.

Ta politika nije osobina samo vlasti, to je osobina mnogih iz opozicije, i zbog toga je LDP drugačiji. Mi želimo trajne promjene i zato smo usamljeni kad kažemo istinu o neprihvatljivo visokoj cijeni koju plaćamo za politiku nacionalizma, izbjegavanje odgovornosti za ono što se dešavalo u prošlosti i insistirajući bez kompromisa na drugačijim vrijednostima.

Srbija je zemlja koja luta između Brisela i Moskve. Zemlja smo koja pokušava da izgradi normalne odnose sa Crnom Gorom, dok istovremeno podržava unutrašnje protivnike njene nezavisnosti. S jedne strane, tražimo razumijevanje u Sarajevu, dok istovremeno podržavamo Dodika koji osporava budućnost Bosne i Hercegovine.

Naša stvarnost je prepuna problema koji su previše dugo otvoreni i koji traže svoja rješenja, a pitanje srpskog nacionalizma je najvažnije, jer je nacionalizam, zapravo, pogonsko gorivo svih propalih politika zbog kojih je zemlja ovako tragična kao što je to slučaj danas”, poručio je Jovanović, piše “Blic“…

[ad_2]
Source link

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here