JESENJA PUTOVANJA SU ROMANTIČNA, evo gdje treba da krenete…

0
398

Jesenja putovanja su idealna, jer se većina ljudi već vratila sa odmora i na atraktivnim mjestima više nema velikih gužvi. Moguće je u miru obići sve znamenitosti po povoljnijim cijenama. A boje i mirisi rane jeseni mame sva čula, pogotovo parova…

Toskana

Toskana, regija centralne Italije sa Firencom kao simbolom, čuvena je po svojim živopisnim pejzažima, bogatom kulturnom naslijeđu i velikom uticaju na širenje renesansne kulture i umjetnosti širom Evrope.

Toskana je bila stecište i inspiracija najznačajnijih umjetnika: Petrarke, Dantea, Botičelija, Mikelanđela, Leonarda da Vinčija…Osim po kulturno – istorijskom naslijeđu, Toskana je poznata i po kulinarstvu i vinogorju u kome uspjevaju poznate sorte vina kao što je Kjanti.

Jezera Austrije

Salcburg četvrti po veličini grad u Austriji, leži na obalama rijeke Salcah, na sjevernoj granici sa Alpima. Rodni je grad kompozitora Volfganga Amadeusa Mocarta i poznat po starom baroknom jezgru, koji je na listi kulturne baštine UNESKOa.

Bad Išl je banja u kojoj je habzburška princeza Sofija izliječila neplodnost. Halštat se nalazi na samoj obali, u jugozapadnom dijelu istoimenog jezera, u austrijskom Salckamergut regionu, koji se proteže istočno od Salcburga.

Dvorci Bavarske

Od prelijepog kraljevskog grada Vircburga u kojem se nalazilo sjedište dinastije Vitelsbah, pa sve do malenog usnulog gradića Fusena, pruža se čuvena Romantična ruta Njemačke koja obuhvata najljepše predjele Bavarske, a među njima i bajkovite dvorce.

Preko 60 srednjovekovnih dvoraca građenih u stilu zamkova, palata i ljetnjikovaca, nalazi se na pomenutom putu.

Plitvička jezera

Plitvička jezera jedan su od najljepših nacionalnih parkova u Evropi. Jezera, pećine, šume i livade, potoci, rijeke i slapovi Plitvica, kao i bogat raznovrstan biljni i životinjski svijet oduševljava posjetioce iz cijelog svijeta. Čarolija kristalno bistrih plavo-zelenih jezera traje kroz sva godišnja doba.

Dolina Loare

Dolina Loare, često zvana “vrt Francuske”, je začarana zemlja vinograda, cvijeća, i zelenih brda sa preko tri stotine dvoraca. Ovo je zemlja francuskih kraljeva i vlastele, gdje su ovi moćnici uživali u svojim ljetnjim rezidencijama. Obiđite Amberi, Šomon, Lion, Burž, Amboaz, Šenonso, Šambor.

(B92.net/informer.rs)

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here