JEL’ DOSTA!?: STATUS BIJESNE SARAJKE ZAPALIO INTERNET

0
215

Već danima, mjesecima, građani glavnog grada BIH, prepušteni su na milost i nemilost gradskim vlastima, službama koji odlučuju kada će moći piti vodu, kupati se, kuda će hodati…

Građani glavnog grada danas izlaze iz svog stana sa gorčinom u ustima, ne znajući hoće li ih kakav manijak pokupiti autom, hoće li ih ko izbosti u tramvaju, hoće li ih od glave do pete, zaliti automobil koji je baš u tom trenutku prolazio pored njih i nije mogao izbjeći, ne rupu, već rupčagu, punu lokve na cesti, hoće li ih napasti, ni krivi ni dužni, nezbrinuti psi, ili će se jedonstavno pred njihovim očima, odigrati neka radnja iz akcionog filma. O političkim igrarijama, da i ne govorimo.

Mnogo je onih koji razmišljaju ovako, a mi vam u cijelosti prenosimo status bijesne Sarajke, ogorčene situacijom u kojoj se nalazimo:

– Stvarno imam potrebu da ovo kažem. Bijesna sam već mjesecima.

Stanje u zemlji nikad, od rata, nije bilo gore. Ništa ne funkcioniše: ni tužilaštvo, ni sud, ni zdravstvo, ni penziono, a o ViK-u na dnevnoj bazi govorim šta mislim o njihovom “radu”. Kad smo kod rada, tri sedmice nakon što je pao snijeg sam prošla pješke kroz glavni grad države i umalo nisam slomila nogu, jer “Rad” nije dohvatio glavne gradske ulice. Auto prođe, pješak nikad.

Krade se na sve strane. Sebija i bolnica će biti predmet izučavanja jednom kad neki pametniji ljudi i nove generacije zamijene ovu šačicu luđaka koji nam kroje i raskrajaju svakodnevnicu. A i nas: šutljive, letargične, bijesne forumaše, nesposobne da se izborimo za minimum vlastitog i dostojanstva naše djece.

Dok država propada, vladajući gotovani se bogate. Vjerujete li federalnoj vladi? Ne vjerujem.

S kim bi vi, bolan, ratovali? Večeras ću spavati u Lukavici, jer mi je tamo druga kuća na koju se uvijek mogu osloniti. Kao što mi je cijela jedna ogromna familija u Duvnu moja familija. Na Jahorini sam kao kod kuće, isto kao i u Mostaru ili Trebinju ili Bihaću. Najbliže drugarice su Una, Ada, Vesna, Nataša, Aleksandra. Dijete mi je Hrvat i katolik.

Pljunite me u čelo ako vas 400-injak koji ovo možete vidjeti misli drugačije i drugačije živi, a u obraz ako vaši najbliži misle puno drugačije od mene. Dakle 400 x (najmanje) 400. To je 160 hiljada ljudi.

Da ponovim: s kim bi vi, bolan, ratovali? Ja znam s kim bih. Ironično, sve ih plaćam iz svog džepa, haračem na harač. I nemojte mi govoriti da se ništa ne može promijeniti, molim vas. Ni jednu revoluciju nisu pokrenuli laboratorijski zamorci ni lobotomirani.

Velika bi šteta bila da ne pogledate ovih 10 minuta video klipa, završava bijesna Sarajka.

 

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here