Jagoda Savić o ženi koja je blokirala saobraćaj: Nudila sam joj liječenje van BiH, odbila je

Beba koju je u naručju držala Iman Sara Agić, koja sjedi nasred ulice Maršala Tita u Sarajevu i neće da se skloni, smještena je u vozilo Hitne pomoći.

0
621

Kako nam javlja novinarka Faktora sa mjesta događaja, prijateljica ili član porodice Iman Sare Agić je došla na mjesto događaja, te ju je nakon kraćeg razgovora nagovorila da dijete preda ljekarima Hitne pomoći, kako ne bi ugrožavala njegovo zdravlje.

Agić je ljekarima predala bebu, ali i dalje odbija da se skloni sa ceste.

Jagoda Savić, predsjednica Udruženja roditelja teško bolesne djece u BiH, prva je uočila ženu kako sjedi na cesti i obustavlja saobraćaj, te joj je prišla kako bi joj pomogla i nagovorila joj da se skloni sa ceste. Međutim, Savić je našoj novinarki ispričala da je Agić to odbija, te je ona pozvala policajca Direkcije za koordinaciju policijskih tijela upomoć.

-Pokušala sam je odgovoriti od toga jer tako ugrožava zdravlje i život svog djeteta i to nije način da postigne bilo šta. Ona mi je kazala kako je teško bolesna. Ponudila sam joj pomoć preko našeg Udruženja da je pošaljemo na liječenje vani, ali je ona to odbila i rekla da će to “riješiti na svoj način” – kazala nam je Savić.

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here