Iznajmljivanje nekretnina u Mostaru

0
371

Iznajmljivanje nekretnina u Mostarun, največa potražjna stanova u Mostaru je u Centru Mostara ili Centru II, Vukovarska, Franjevačka, Maršala Tita,  u  Mostaru se najčešće stanovi iznajmljuju studentima i mladim parovima i s njima se samo sklapaju usmeni ugovori.

Cijena iznajmljivanja jednosobnog stana u Mostaru je oko 300 KM, dok je za dvosobni stan potrebno izdvojiti oko 500 do 600 KM.

Iako ima velik izbor stanova u Mostaru, cijene su najma stana su porasle u zadnjoj godini.

Obično su stanovi namješteni, imaju klimu te priključak za internet i kablovsku. Osim iznajmljivanja stanova, u Mostaru su vrlo česti slučajevi iznajmljivanja soba studentima, koje koštaju oko 200 KM, kazali su nam iz agencije Iznajmljivanje Mostar.

 

Takve sobe najčešće iznajmljuju u velikim stanovima, ili kućama sa posebnim ulazom, a onima koji ih iznajme obično je omogućeno zajedničko korištenje kupaonice i kuhinje.

“Studenti sve češće unajmljuju i veće stanove, tako da nisu rijetki ni slučajevi da stan plaćaju i 700 maraka mjesečno”, kažu u agenciji Iznajmljivanje Mostar. i dodaju da su u Mostaru najskuplji stanovi upravo oni koji se nalaze pored univerziteta.

Iznajmljivanje nekretnina u Mostarun

 

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here