IZGLEDALA SAM MRTVO: Pila je 3 litre vode mjesec dana i evo ŠTA joj se dogodilo sa tijelom!

0
221

Sara Smit (42) iz Britanije, majka dvoje djece, imala je svakodnevne glavobolje i lošu probavu. Nakon preporuke doktora, odlučila se na eksperiment, te je tokom 28 dana pila tri litra vode dnevno. Neurolog i nutricionista su je posavjetovali da počne da pije tri litra vode dnevno kako bi tijelo bolje funkcionisalo.

Sara je dan obično započinjala šoljom čaja, a vodu bi popila uz ručak i večeru, u prosjeku litar vode dnevno. Kada je došla do podatka da svaka peta žena ne unosi dovoljno vode u organizam, odlučila je da napravi jedan eksperiment – tokom četiri sedmice unosila je preporučenu količinu vode, prenosi “Daily Mail“.

 

VODA JE VELIKI PRIJATELJ VAŠIH BUBREGA

 

Tri litra vode zvuči puno, zato se posavjetovala s doktorom opšte prakse oko toga kako naglo povećanje unosa vode ne bi ostavilo zdravstvene posljedice. Ohrabrio ju je preporukom da jedan litar popije ujutro, jedan u poslijepodnevnim satima i jedan uveče.

 

“Vaši bubrezi, koji filtriraju štetne materije iz krvi, prije nego što ih pretvore u mokraću, brzo će osjetiti korist“.

 

10 GODINA STARIJA

 

Cijeli eksperiment je pratilo i fotografisanje iz nedjelje u nedjelju. Na početku je, priznaje, izgledala kao da ima 52 godine, dakle 10 godina više. Imala je tamne kolutove oko očiju, zbog čega je izgledala iscrpljeno, istaknute bore, crvene mrlje, koža je bila bez sjaja.

 

“Izgledala sam mrtvo“, rekla je Sara.

 

Čak su joj i usne bile smežurane, što je klasičan znak loše hidratacije. Svaki sistem i funkcije u našem tijelu zavise dosta od vode. Ona ispira toksine iz vitalnih organa, prenosi hranjive materije do ćelija, izbacuje štetne supstance. Ukoliko ne unosite dovoljno vode, vaš organizam će oslabiti. Zato je odlučila da 28 dana pije tri litra vode dnevno, i rezultat je bio zapanjujući.

 

OSjEĆALA SE BOLJE VEĆ NAKON DVIJE NEDJELJE 

 

Već pri kraju druge nedjelje primijetila je da sedam dana nije imala glavobolje, te da joj je probava radila mnogo bolje. Nakon četiri sedmice eksperimenta, njeno lice je izgledalo potpuno drugačije. Izgledala je kao druga žena. Tamni kolutovi oko očiju su potpuno nestali, kao i crvenilo. Koža joj je postala glatka gotovo kao kad je bila dijete.

 

Sara savjetuje svim ženama da učine isto, pijte tri litre vode dnevno i vidite šta će se dogoditi! Naravno, prije toga se posavjetujte sa ljekarom.

(Kurir)

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here