Izetbegović i Radončić predali kandidatske liste SDA i SBB-a

0
235

Predsjednici Stranke demokratske akcije /SDA/ i Saveza za bolju budućnost /SBB/ BiH Bakir Izetbegović i Fahrudin Radončić predali su danas Centralnoj izbornoj komisiji BiH kandidatske liste za predstojeće lokalne izbore u BiH.

Izetbegović je rekao novinarima da SBB i SDA izlaze na izbore u koaliciji kada je riječ o 59 kandidata za načelnike u Federaciji BiH i u Republici Srpskoj gdje su najzainteresovaniji za poziciju načelnika u Srebrenici.

On je naveo da SDA izlazi sa 2.233 kandidata za skupštine opština, od kojih sa gotovo 500 u Republici Srpskoj, prenose federalni mediji.

Prema njegovim riječima, u Republici Srpskoj SDA ima šest kandidata za načelnike, tako da je “što u koaliciji, što sama, najprisutnija stranka u BiH”.

Radončić je novinarima rekao da je ovo logičan slijed, da se jedna koalicija na nivou BiH, FBiH, kantona zaokruži na lokalnom nivou.

“Mi smo danas predali koalicijsku listu za načelnike, a svaki politički subjekt je dao odvojene liste za odbornike. S razlogom optimistično ulazimo u kampanju i mislim da je ovo, bez lažne skromnosti ili prejudiciranja, koalicija koja će superiorno pobijediti na ovim izborima”, ocijenio je Radončić.

On je dodao da su svi kandidati za načelnike zajednički, a liste za opštinske skupštine potpuno odvojene i da će se tu vidjeti snaga svake stranke ponaosob.

Kada je riječ o Republici Srpskoj, Radončić očekuje da Bošnjaci i dalje ostanu snažan politički faktor.

“U tom smislu je veoma važno i za BiH, pa i za Republiku Srpsku i za nas Bošnjake da naše glasačko tijelo bude jedinstveno”, kaže Radončić.

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here