Islamska zajednica traži objašnjenje od Slovenije zbog izjava o ljubljanskoj džamiji

0
195

[ad_1]

Kancelarija reisu-l-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini danas je izdala saopćenje povodom “skandaloznih” izjava Branka Grimsa, zastupnika u Parlamentu Slovenije u kojoj je naveo da je džamija koja se gradi u Ljubljani potencijalni sigurnosni rizik, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Islamska zajednica u BiH izražava svoju zabrinutost izjavama gospodina Branka Grimsa, zastupnika Slovenske demokratske stranke da je džamija, koja se gradi u Ljubljani, potencijalni sigurnosni rizik s obzirom da se financira donacijama arapskih zemalja u kojima dominira ‘radikalna struja islama’”, saopćeno je iz Kancelarije reisu-l-uleme.

Islamska zajednica će, kako je saopćeno, zatražiti od Ambasade Republike Slovenije pojašnjenje ovih stavova, s upitom da li oni predstavljaju zvaničan stav države Slovenije, s obzirom da gospodin Grims vodi parlamentarni Odbor za kontrolu sigurnosnih službi.

“Mešihat IZ u Sloveniji djeluje u okviru Islamske zajednice u BiH i poruke ovakve vrste se i u Sloveniji i u BiH primaju s jednakom zabrinutošću”, stoji na kraju saopćenja upućenog iz Kancelarije reisu-l-uleme.

Akos.ba

[ad_2]
Source link

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here