Hljeb s bundevom

0
142

Potrebno:

  • 80 g badema
  • 80 g kikirikija
  • 50 g sjemenki bundeva
  • 50 g sjemenki suncokreta
  • 150 g susama
  • 100 g lana
  • 50 g chia sjemenki
  • 30 g psilijuma
  • 2 jajeta
  • 100 g svježeg mladog sira
  • 100 g kuhane bundeve
  • 2 kafene kašikice soli
  • 2 supene kašike maslinovog ulja

Priprema:

  • Skuhanu bundevu, maslinovo ulje, sir, jaja i so pomiješajte viljuškom da se smjesa izjednači.
  • Sjemenke izmiješajte odvojeno pa ih dodajte vlažnoj smjesi.
  • Miješajte da se smjesa izjednači.
  • Kalup obložite papirom za pečenje.
  • Smjesu izlijte u kalup i pecite sat vremena na 150 C.
  • Hljeb je kaloričan, pa obratite pažnju ukoliko vam je to bitno.
nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here