Potrebno:
- 80 g badema
- 80 g kikirikija
- 50 g sjemenki bundeva
- 50 g sjemenki suncokreta
- 150 g susama
- 100 g lana
- 50 g chia sjemenki
- 30 g psilijuma
- 2 jajeta
- 100 g svježeg mladog sira
- 100 g kuhane bundeve
- 2 kafene kašikice soli
- 2 supene kašike maslinovog ulja
Priprema:
- Skuhanu bundevu, maslinovo ulje, sir, jaja i so pomiješajte viljuškom da se smjesa izjednači.
- Sjemenke izmiješajte odvojeno pa ih dodajte vlažnoj smjesi.
- Miješajte da se smjesa izjednači.
- Kalup obložite papirom za pečenje.
- Smjesu izlijte u kalup i pecite sat vremena na 150 C.
- Hljeb je kaloričan, pa obratite pažnju ukoliko vam je to bitno.