Helem Nejse objavili četvrti singl i dugo najavljivani album “Go u Gostima”

0
301
“Kroz spot je prikazana aktuelna društvena situacija iz pozicije mladih koji svojom indolencijom snose dio odgovornosti za trenutno stanje u državi i zajednici. Lik kojeg tumači sarajevska glumica Mirela Lambić je materijalizacija same napaćene Bosne, koja je uvijek napola živa, na aparatima, najviše krivicom pogrešne, neperspektivne politike onih koji je vode, u isto vrijeme radeći isključivo za ličnu korist”, rekao je autor videospota Admir Švrakić.
Album “Go u Gostima” sadrži 11 pjesama. Helem Nejse je ugostio banjalučku mladu kantautoricu Vanju Mišić, popularnog Edo Maajku, hrvatskog repera Kandžiju i sarajevskog repera Shtelu.

U izradi albuma je učestvovalo preko 20 mladih umjetnika što, kažuu, daje dodatnu snagu ovom projektu na koji su veoma ponosni.

“Zamislite dva dječaka koja su rođena u Sarajevu 1991. godine. Dok su odrastali bili su svjedoci kako jednog porušenog grada, tako i njegove dugogodišnje obnove i rađanja jednog potpuno novog. Jedan je odrastao na uzvisini iznad grada pa je sve mogao vidjeti iz ptičije perspektive, a drugi u nekadašnjoj zlatnoj dolini – u gradu, tako da je sve to pratio iznutra. Na albumu se nalazi 11 pjesama, a svaka za sebe priča jednu priču ili situaciju. Pjesme u cjelini čine jedan koncept. Tako ćete, ako pažljivo poslušate album od početka do kraja dobiti svjedočenje o stanju i načinu odrastanja i života u Sarajevu. Sada pa za sva vremena. Bez pretjerane šuplje, pozivamo našu vjernu i potencijalnu publiku da poslušaju album i uživaju u onome što smo napravili samo za njih”, rekli su iz grupe Helem Nejse.

Album je moguće kupiti i slušati na Deezeru, Spotifyju, iTunesu, Klicktracku, Google Playu i Tidalu.

Za publiku u Sarajevu, Mostaru, Tuzli i Zenici album će biti dostupan i u fizičkom izdanju, a kupovinom CD-a koji će koštati 5 KM podržavate nastavak rada Helem nejse grupe.

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here