Grožđe čisti tijelo od toksina

0
484

Ko voli grožđe, sezonu ovog voća može da iskoristi za držanje dijete koja se bazira na ovim plodovima jeseni. Osim što je dobra za gubljenje kilograma, dijeta sa grožđem poboljšava metabolizam i čisti tijelo od toksina.

Grožđe je bogato mineralima kao što su kalijum, magnezijum, željezo, kalcijum, fosfor i kobalt. Ove supstance poboljšavaju rad mozga, jačaju muskulaturu, a dobro utiču i na zdravlje bubrega.

Neke studije su pokazale da redovno jedenje grožđa smanjuje rizik od raka pluća, pa se ova dijeta naročito preporučuje pušačima.

Grožđe takođe sadrži i polifenole koji zaustavljaju proces starenja. Osim što je bogato mineralima sadrži i vitamin C, kao i velike količine bioflavonoida i antioksidanasa koji štite ćelije od štetnog uticaja. Zdravstvene prednosti imaju i sjemenke koje povoljno utiču na smanjenje holesterola u krvi.

Ovu dijetu trebalo bi da držite od tri do sedam dana, i tokom nje možete da jedete grožđe kad god poželite, a preporučuje se najmanje pola kilograma dnevno. Na ovaj način poboljšaćete varenje i očistiti crijeva, a pritom nećete izgubiti energiju jer ova namirnica ima veliku energetsku vrijednost. Savjetuje se da pauza između obroka ne bude manja od dva sata. Tokom držanja dijete treba izbaciti gazirane sokove, i umjesto njih piti domaći sok od grožđa i biljne čajeve.

Veće količine grožđa mogu da dovedu do konstipacije, pa se zato tokom ovog režima ishrane preporučuju svakodnevena šetnje ili lagano vježbanje. Osobe koje imaju problema sa prekomjernom težinom, imaju čir na želucu, dijabetes ili hronične crevne bolesti, prije ove dijete trebalo bi da se posavetuju sa ljekarom!

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here