Google predstavio Allo, aplikaciju za dopisivanje koju krasi vještačka inteligencija

0
345

Google lansira Allo, prvu aplikaciju baziranu na vještačkoj inteligenciji koja bi trebala demonstrirati neke od najzanimljivijih mogućnosti – Googleove pretraživačke sposobnosti, upotrebu ličnog asistenta i još mnogo toga.

Na prvi pogled, Allo izgleda kao i svaka druga aplikacija na iOS-u ili Androidu. Korisnici se prijavljuju preko svog telefonskog broja, a nakon verificiranja identiteta aplikacija pretražuje vaše kontakte u potrazi za osobama koje također koriste aplikaciju.

Početak razgovora sa jednom ili više osoba je očekivano jednostavan. Uz standardni tekst, koji može biti šifriran zbog sigurnosti, postoji mogućnost slanja glasovnih poruka, slanja fotografija sa malim crtežima i mapa sa lokacijom. Dakle, ništa posebno i već viđeno.

Ono zbog čega će prosječni korisnik htjeti koristiti Allo jeste, kao što je ranije rečeno, vještačka inteligencija (Google Assistant) sa kojom korisnik može imati interakciju na nekoliko nivoa.

Između ostalog, Allo će predlagati odgovore na pitanja sagovornika prije nego što počnete pisati, prepoznavat će lica na fotografijama, a na osnovu kratkih informacija, bilo da je riječ o tekstu ili fotografijijama, Allo će predlagati dodatne opcije i odgovarati bez da konkretizujete pitanje.

Naravno, prve verzije aplikacije bit će prilagođene engleskom jeziku,a Allo će biti dostupan na iOS-u i Androidu.

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here