GIMS 2017: Novi Volvo XC60 (2017.)

0
479

Kao što je i očekivano, Volvo je na Sajmu automobila u Ženevi predstavio nasljednika modela XC60…

Ono što se može vidjeti je jedan veoma zreo i kvalitetan proizvod koji veoma nalikuje na svog starijeg brata modela XC90. Također, dijele istu platformu sa XC90 ali je ona skalabilna, podešavajuća. Konkurencija će mu biti veća nego ikada. Tu u prvom redu misliono na modele poput Audija Q5, BMW X3, Jaguar F-Pace, Mercedes GLC i mnogi drugi.

Konačno, dobio je jako poželjan oblik karoserije, pogotovo ako u kombinaciji dobijemo R-Design paket opreme. Motorizacija će biti ista kao u modela XC90, a to znači da možemo računati na hibridnu T8 Twin Engine varijantu sa 400+ KS. Sva snaga se prenosi na podlogu preko sva četiri točka a do 100 km/h mu treba 5,3 sekunde. Mada, navedene performanse mogu slobodno u drugi plan kada spomenemo Volvo. Prvo što tražimo od njega i šta dobijemo kada ga kupujemo je nenadmašna sigurnost.

U unutrašnjosti opet vidimo XC90 ali i novi S/V 90. Pažnju svakako da privlači okomito okrenut HVAC ekran infotainment sistema. Umetke od drveta i brušenog stakla vjerujemo ne treba spominjati… Ovaj model će ponuditi i poluautonomni režim vožnje koji će prije svega brinuti za ispravan položaj upravljača, ali i moći će kočiti i ubrzavati do brzine od 130 km/h. Dovoljno!

 

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here