Gasi se Telemachova kablovska u Zenici!?

0
206

Bliži se kraj Telemachovog nelegalnog rada u Zenici o kojem su mediji već pisali.

Ekskluzivno saznajemo da je građevinska inspekcija izdala zabranu rada za veći dio Telemachove kablovske mreže u Zenici, jer je ista puštena u rad suprotno propisima o građenju.

Izvor blizak Telemachu dodaje da je čak devet rješenja po tom pitanju, prije desetak dana, poslano Telemachu ispred inspekcija u Zenici.

U rješenjima je jasno zapisana zabrana rada Telemachove mreže u Zenici.

Da li će srbijanski tajkun Dragan Šolak ovaj put morati izvršiti rješenje bosanskohercegovačkih organa ili će kao strani investitor zatražiti amnestiju Telemacha pred odgovornošću?

Možda će naprosto ignorisati i ovo rješenje?

Na adresu Telemacha smo poslali upit o tome da li će ispoštovati rješenja inspekcija i naredne sedmice ugasiti nelegalnu mrežu kako nalažu rješenja, ali do zaključka redakcije nismo dobili odgovor.

Prema najavi Regulatorne agencije za komunikacije, ista će poduzeti mjere protiv nelegalnog rada takve vrste u cijeloj Bosni i Hercegovini, a reagovanje opštinske inspekcije je najverovatnije bilo inicirano cirkularnim pismom Regulatorne agencije za komunikacije, koja je pozvala opštine da reaguju protiv operatora sa nelegalnim mrežama.

Naš izvor, koji je želio ostati anoniman, izjavio nam je da ovakva vrsta nelegalnog rada Telemacha nije ništa novo i da se takvim nelegalnim radom novac isisavao iz naše države u poreske oaze.

Sa druge strane, BH Telecom poštuje sve propise što je kompaniju godinama stavljalo u neravnopravan položaj pri ponudi usluga u Zenici.

Kako je BH Telecom u vlasti države, ovaj nelegalni rad je ugorzio sredstva kojima država od BH Telekomove dobiti finansira školstvo, sport, zdravstvo, puteve, penzije i mnoge druge oblasti značajne za razvoj države.

Očekujemo da će u ovom slučaju Telemach izvršiti rješenja, te da će dobit od kablovske pretplate u Zenici konačno završiti tamo gdje je najviše potrebno, u školama i bolnicama te putem kompanija koje plaćaju porez u BiH,a ne u poreskim oazama na računima vlasnika Telemacha.

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here