G-POWER doradio BMW M6 Convertible

0
211

G-POWER je postao planetarno popularan po brutalnim preradama BMW vozila…

Danas je već proširio asortiman na neke druge automobilske marke koje ovdje nije vrijedno spominjati. Ovo je također jedan od tunera čije radove rado objavljujemo jer su posebni. Posljednji u nizu se odnosi na automobil koji za bazu vuče M6 Convertible. Granice za 4.4 litarski V8 za sada su pomaknute na 800 KS i čak 1.050 Nm obrtnog momenta. Kamionski rekli bi… Od 0-200 km/h ubrzava za 9,8 sekundi dok je maksimalna brzina 330 km/h.

Sve ovo omogućeno je kapacitetnijim turbo punjačima iz domaće radionice, ispušnim sistemom od titanijuma te reprogramiranom elektronskom upravljačkom jedinicom motora popularno nazvanom ECU. No tunerska kuća se tu nije zaustavila, sljedeći na redu su se našli podešavajući amortizeri te 21” aluminijske felge sa njihovim dizajnom i logotipom.

Kako to izgleda kada promatramo cijene? Recimo ovako, samo reprogramiranje ECU-a košta sitnih 4,550 EUR-a. Poređenja radi, kada to naše tuning kuće rade za par stotina EUR-a klijenti se bune da je ponekad preskupo. Ja bih ih onda jednostavno pustio neka potraže savjete ovog zanata van teritorija BiH čije je tuning scena mnogo ozbiljnija. Za brisanje elektronskog limitera potrebno je dodatnih 668 EUR-a. Ako pak želite zamijeniti turbo punjače to će Vas koštati dodatnih 3.850 EUR-a. Sportski katalizatori će Vas olakšati za 3.860EUR-a a ispušni sistem od titanijuma za 6.679 EUR-a. Ponudu bi trebali zakružiti za set točkove po cijeni od 7.649 EUR-a te podešavajućeg ovjesa za 2.376 EUR-a. Ukupna svota koju trebate izdvojiti da bi dobili brutalan Convertible sa BMW značkom je 29.632. EUR-a što je otprilike cijena jednog Golfa !?

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here