FUP uhapsio četiri osobe, vrši se pretres i u zgradi Elektroprivrede BiH

0
241

Pripadnici Federalne uprave policije vrše pretres u zgradi Elektroprivrede BiH, potvrdio je za Klix.ba direktor FUP-a Dragan Lukač.

“Riječ je o vrlo ozbiljnom predmetu i zbog interesa istrage ne smijem otkrivati više informacija”, kazao je Lukač za naš portal.

Akcija se provodi po nalogu Kantonalnog tužilaštva KS, a pretresi se vrše na nekoliko lokacija na području Zeničko-dobojskog, Tuzlanskog i Sarajevskog kantona. Kako je saopćeno iz Tužailštva KS uhapšene su četiri osobe.

“Osobe lišene slobode osumnjičene su da su počinile krivična djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela, primanje dara ili drugih oblika koristi i primanje nagrade ili drugih oblika koristi za trgovinu utjecajem. Dakle, sumnjiče se da su organizirali grupu te koristeći svoj utjecaj zapošljavali osobe u javna preduzeća, zdravstvene i visokoškolske ustanove u Federaciji tako što su zahtijevali i primali novac ili druge oblike koristi”, navodi se u saopćenju Tužilaštva KS.

Nakon kriminalističke obrade u Federalnoj upravi policije, osobe lišene slobode bit će predate u nadležnost Tužilaštva KS. Nakon što ih sasluša postupajući tužilac, odlučit će o daljim mjerama.

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here