(FOTO) Nova zaplijena kanabisa u Travniku

0
194

U nastavku pojačanih mjera i radnji u cilju suzbijanja zloupotrebe opojnih droga, policijski službenici SKP MUP-a SBK/KSB Travnik su na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik izvršili su pretres porodične kuće, okućnice i pratećih objekata u ulici Donje Osoje, općina Travnik, koji su vlasništvo S.Ć.

Tom prilikom pronađena je određena količina opojne droge koja izgledom asocira na kanabis, sušeni listovi biljke, sjemenke indijske konoplje kao i digitalna vaga, a u dvorištu porodične kuće pronađen je zasad od 66 stabljika indijske konoplje.

Također, u toku jučerašnjeg dana, pripadnici SKP MUP-a SBK/KSB uz asistenciju policijskih službenika PS Busovača, izvršili su kontrolu vozila marke Fiat, registraskih oznaka E25-A-362, kao i vozača A.K. iz Sarajeva. Prilikom pregleda, kod istog je pronađena određena količina opojne droge koja svojim izgledom i načinom pakovanja asocira na opojnu drogu speed.

Navedena lica su lišena slobode a nad istim će biti izvršena kriminalistička obrada, te će Kantonalnom tužilaštvu biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga.

 

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here