Elena Karaman-Karić je najstarija ćerka srpske modne kreatorke Verice Rakočević

Elena Karaman-Karić je najstarija ćerka srpske modne kreatorke Verice Rakočević i višestruko nagrađivana dizajnerka enterijera. Rođena je 30. septembra 1971. godine u Beogradu. Uz njeno ime često ide epitet fatalna žena.

0
401

Elenin otac je Boran Karaman, biznismen koji živi u Londonu. Sa majčine strane ima polusestru Milenu i polubrata Milorada.

Kao tinejdžerka se bavila manekenstvom i radila je promocije za nekoliko klijenata. Njeno lice se našlo na naslovnicama mnogih jugoslovenskih modnih časopisa, kao i na holandskom Vogu. 1997. godine je pokrenula i uređivala magazin Klik. Radila je kao novinarka i voditeljka na BK televiziji.

Studirala je defektologiju i enterijer, ali joj je ostalo godinu dana da diplomira. U početku je dizajnirala enterijer, a kasnije je počela i nameštaj.

Početkom devedesetih godina Elena se udala za fudbalera Predraga Peđu Mijatovića. Sa njim je dobila sinove Luku i Andreja koji je rođen sa cerebralnom paralizom.

2001. godine su burno okončali brak iznoseći prljav veš u javnost. Mediji su pisali da je Elena rodila ćerku Predragovom saigraču iz Valensije, a njega su povezivali sa holandskom manekenkom Karen Mulder. Mijatović se borio za starateljstvo nad Lukom, a Elena ga je optužila da ne plaća alimentaciju.

Nakon razvoda, započela je vezu sa kontroverznim biznismenom Andrijom Draškovićem. Ubrzo su dobili sina Matiju.

Shambala … The world beyond ❤️

A post shared by Elena Karaman Karic (@elena.karamankaric) on

2000. godine Andrija je u beogradskom restoranu “Rojal knez” ubio Surčinca Zvonka Plećića Pleću. Iako je Elena svedočila da je pucao u samoodbrani, osuđen je na nekoliko godina zatvora.

U međuvremenu, Elena je upoznala Jugoslava Karića koji je sedam godina mlađi od nje. Sa Andrijom je ostala u prijateljskim odnosima zbog deteta.

Iako je u početku porodica Karić nije prihvatila, Elena i Jugoslav su se venčali u martu 2005. godine. U oktobru su dobili sina Simona.

U junu 2009. godine je preminuo Elenin i Predragov sin Andrej. On je zbog bolesti imao staratelje Rafaela i Maruhu Servere sa kojima je živeo u španskom gradu Turija.

U septembru 2012. godine Elenin sin iz prvog braka, Luka, je igrao u predstavi “Beogradska trilogija” na Brodveju. On je studirao glumu u Njujorku i sa njim u klasi je bio Savijer Averi Spilberg, sin proslavljenog reditelja Stivena Spilberga.

Elena nije podržala vezu svoje majke sa 35 godina mlađim kompozitorom Veljkom Kuzmančevićem. Ona i polusestra Milena nisu prisustvovale njihovom venčanju.

U oktobru 2016. godine mediji su objavili da je Elena već godinu dana u vezi sa srpskom pevačicom i evrovizijskom pobednicom, Marijom Šerifović. Uslikane su kako se grle i drže za ruke.

Kao komentar na ove spekulacije Jugoslav Karić je na instagramu postavio citat: “Kada je koren duboko, nema razloga da se plašite oluje. Niko ne može da nas slomi. Širite ljubav, a ne otrov.”, a Marija je na tviteru objavila: “Jel možemo sad da se vratimo normalnom životu? Koncertima, Zvezdama Granda, itd.? Ili se čeka da još neko da svoj komentar?”

Elena je aktivna na društvenim mrežama na kojima ima veliki broj pratilaca sa kojima deli svoju svakodnevnicu.

" You cannot fail, you can only produce results". My outdoor office.. A hippy mood ?

A post shared by Elena Karaman Karic (@elena.karamankaric) on

Što se posla tiče, Elena je osnivač i predsednik kompanije “Lorca Design” čije je sedište u Londonu i Beogradu. 2010. godine je otvorila salon u rodnom gradu. U njemu se nalaze ručno rađeni komadi za dekoraciju enterijera. Njen portfolio obuhvata elitne stambene i poslovne zgrade, kao i luksuzne nekretnine.

2011. godine je uvrštena među 35 najuspešnijih evropskih dizajnera.

2012. godine je u galeriji Progres prikazala novu kolekciju nameštaja pod nazivom “Jazz”.

  • 30. septembar 1971.
  • Beograd
  • Srbija
  • Dizajner nameštaja, preduzetnik
  • Elena @ Instagram
  • Elena @ Facebook

 

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here