EKSKLUZIVNO, SENZACIONALNO, ŠOKANTNO: Novinar Damir Kaletović sa obitelji odselio u SAD!

0
497

Damir Kaletović, bivši novinar Federalne televizije, a u zadnje vrijeme portala Novi.ba., kako saznaje portal SB, prije 15-ak dana napustio je Bosnu i Hercegovinu i sa suprugom i dvoje djece odselio u Sjedinjene Američke Države

Nekadašnja novinarska zvijezda političkog magazina “60 minuta”, mjesecima je radio na dobijanju useljeničke vize za SAD za obitelj i sebe, a o tome nije informirao nikog od svojih prijatelja i suradnika, uključujući i Bakira Hadžiomerovića sa kojim je pune dvije decenije privatno i profesionalno nerazdvojan.

Hadžiomerović i Kaletović su prije 5 godina smijenjeni sa svojih dotadašnjih funkcija u Informativno-poltitičkom programu FTV, a na novim na koje su raspoređeni nikada nisu radili, iako su sve vrijeme uredno primali plaću.

Za to vrijeme bavili su se, sa promjenjljivim uspjehom, privatnim poslovima i medijskim projektima, uglavnom pod financijskim okriljem Socijaldemokrartske partije BiH, čiji je Hadžiomerović bio kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH na izborima 2014. godine.

Tijana Kaletović, Damirova supruga bila je zaposlena kao savjetnica u Ministarstvu sigurnosti BiH.

Bakir Hadžiomerović je za definitivni odlazak iz BiH svog prijatelja i poslovnog partnera saznao nekoliko dana nakon što je obitelj Kaletović otputovala u SAD.

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here