Dječiji sajam u oktobru ponovo u Sarajevu: Svi smo mi djeca!

0
357

U Sarajevu će se od 27 do 29. oktobra održati 4. Dječiji sajam sa raznovrsnim sadržajima za mališane uzrasta do 10 godina i za cijelu porodicu. Sajam se i ove godine održava u dvorani Mirza Delibašić, u Skenderiji, a ulaz za sve posjetitelje ponovo je besplatan.

Dječiji sajam kao prepoznatljiv regionalni brend stigao je prije četiri godine u Sarajevo i opravdao epitet najveće zabave za mališane, te mjesta na kojem posjetitelji mogu pronaći potrebne proizvode po jedinstvenim cijenama, ideje i savjete za cijelu porodicu.

Prošlogodišnji sajam je tokom tri dana trajanja posjetilo 28 000 posjetitelja, što ga čini najvećim sajmom u zatvorenom prostoru u Bosni i Hercegovini. Dječiji sajam je u prethodna tri izdanja opravdao svoje postojanje, postao prepoznatljiv i ukazao na potrebu za manifestacijama u glavnom gradu Bosne i Hercegovine na kojima djeca imaju priliku da uče, da se zabavljaju, da pokažu svoje talente i da se druže sa vršnjacima.

I ove godine Dječiji sajam zahvaljujući brojnim partnerima i prijateljima predstavlja trendove u proizvodnji dječije robe i opreme, te novitete koji doprinose formiranju i razvoju zdrave i sigurne porodice. Uz brojne igre, radionice, maštovite kutke, velike igraonice, maskote i animatore mališani će ponovo imati priliku da na sajamskoj pozornici predstave svoj talenat i rad sa odgajateljima i roditeljima. Upravo festivalski dio sajma, koji će na centralnoj pozornici objediniti različite nastupe brojnih organizacija koje rade sa djecom, izdvaja Dječiji sajam kao projekat koji pruža najmlađima priliku da se njihov glas, riječ, talenat i trud vide i čuju.

Kao društveno odgovoran projekat čiji organizatori su Udruženje Moderno društvo i Cuspis Group, Dječiji sajam nastavlja saradnju sa institucijama i zanimanjima od javnog značaja, nastojeći kroz igru i zabavu djeci ukazati na njihovu ulogu i funkciju u društvu. Veliku posjećenost i zainteresiranost djece i roditelja sajam i ove godine tretira kao prednost i priliku da se kroz projekat ukaže i na probleme u zajednici, značaj porodice i prava svakog djeteta, budeći dijete u svima nama. U skladu sa tom misijom ovogodišnji cilj sajma je ukazati na važnost inkluzivnog procesa i razvijanje svijesti o tome da su sva djeca jednaka, sa jednakim pravima, te da smo kao društvo obavezni da svakom djetetu pružimo jednaku priliku.

Ulaz na Dječiji sajam i ove godine je besplatan za sve!

 

 

Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas na press@cuspis.com ili 062 073 222.

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here