Detalji sa suđenja Seidu Fazlagiću

0
245
[ad_1]

Fazlagić je djelo koje je priznao, kako se navodi u presudi koju je pročitao sudija Srđan Skoko, počinio sredinom februara ove godine, a po dogovoru sa Amirom Zukićem za kojeg je znao da se protiv njega vodi istraga, a bio je njegov vozač, piše BIRN.

Fazlagiću je ukinut pritvor u kojem se nalazio od 17. februara.

Prije izricanja presude, tužiteljica Nermina Kulenović je rekla da je Fazlagić dao izjavu kojom je priznao ono što mu je optužnicom stavljeno na teret, kao i da je smatra da je sankcija adekvatna počinjenom djelu.

Fazlagićev branilac Muhidin Kapo je pojasnio da je njegov branjenik u ranoj fazi postupka stupio u pregovore sa Tužilaštvom, da su cijenjene sve olakšavajuće i otežavajuće okolnosti, posebno što mu je zdravstveno stanje loše, kao i da smatra da će biti ostvarena generalna i specijalna prevencija.

Po mišljenju Odbrane, radnjama optuženog nije nastupila nikakva štetna posljedica po bilo kog. Priznao je djelo koje zakon blago tretira, a njegova pomoć nije realizovana, nema oštećenog“, dodao je Kapo.

Fazlagić je još jednom u sudnici izrazio kajanje, te pojasnio da ništa nije znao šta se dešava.

Priznao sam krivnju“, dodao je Fazlagić.

Njegov predmet je prethodno odvojen u odnosu Zukića, Safeta Bibića, Nedžada i Senada Traku, Ramiza Karavdića, Džananovića, Asim Sarajlića i Mirsada Kukića, kojima se sudi za više djela, između ostalog i za nezakonita zapošljavanja u Elektroprivredi BiH.

[ad_2]

Source link

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here