Dani organske proizvodnje u Zenici: Pravimo najkvalitetnije proizvode za našu djecu

0
226

Na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici danas su otvoreni 10. Dani organske proizvodnje proizvođača sa prostora Federacije Bosne i Hercegovine.

Sa današnjeg skupa na kojem se nalazi više od 20 proizvođača organskih proizvoda poslana je poruka da svi oni trebaju standardizirati proizvode zbog djece koja su najbitniji u današnjem društvu.

Predsjednik Udruženja organskih proizvođača Federacije Bosne i Hercegovine Sejad Herceg je kazao kako je organska proizvodnja važna.

“Danas imamo proizvođače koji tek ulaze u ovu vrstu posla te će zajedno sa nama stvarati bolju sliku Bosne i Hercegovine”, izjavio je Herceg.

Na Danima organske proizvodnje izloženi su proizvodi od meda, zimnice, matična mliječ, biljni preparati te mliječni proizvodi.

Saradnju sa Udruženjem organskih proizvođača ostvarila je i austrijska firma “Aqua Power” čiji je predstavnik Željko Hanžek danas govorio o značaju vode u organskoj proizvodnji.

“Mi se više od 30 godina nalazimo u programu organske proizvodnje u EU, a glavni aspekt naše saradnje u BiH je aspekt vode koja je veoma važna u razvoju biljaka za organsku proizvodnju”, kazao je Hanžek.

Organski proizvođači danas su pozvani da njihovi proizvodi budu u standardima evropskih regulativa jer je kvalitetan proizvod jedini ispravni rezultat truda i rada.

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here