Dali smo kćerkici popularnu igračku za koju svi misle da je BEZOPASNA, a 24 sata kasnije počela je NAJGORA NOĆNA MORA

0
205

Kajli i Toni Kravens iz Ilinoisa podijelili su sa svijetom jezivo iskustvo kroz koje su prošli sa njihovom trogodišnjom kćerkicom Lidijom, u želji da upozore ostale roditelje na opasnost dječije šminke.

Naime, malena Lidija je nakon igre s njom pretrpjela “ozbiljnu alergijsku reakciju” zbog koje su joj “oči bile nadute, a cijelo tijelo prekriveno strašnim osipom”.

“Kačim ovaj post, jer smatram da je važno da podsjetim roditelje da treba biti pažljiv oko toga šta dajemo i dopuštamo našoj djeci. Za Tonija i mene ovo je definitivno bilo nešto što nam je otvorilo oči i ubuduće ćemo biti mnogo oprezniji kada gledamo sastojke dječih proizvoda i igračaka. Prije osam dana kupili smo Lidiji dječji set kozmetike misleći da je riječ o nečem bezopasnom i netoksičnom. Već se igrala s tim, samo od drugog proizvođača, i ni na kraj pameti nam nije bilo da će stavljanje toga na njene usne i oči biti najgora noćna mora”, napisala je očajna Kajli na svom Fejsbuku.

Ispostavilo se da u sastavu ovog kozmetičkog seta postoji šest sastojaka za koje je poznato da mogu da izazovu alergijsku reakciju, a Lidija je bila upravo jedno od djece koja su alergična.

“U roku od 24 sata naša djevojčica je od potpuno zdrave postala otečena i dobila je osip po cijelom tijelu. Dobili smo savjete da treba da joj mijenjamo hladne obloge na svakih pola sata, jer joj je koža gorjela. Nije mogla ni da jede danima, jer su joj usne popucale. Lidija je prošla kroz pakao. Dobra vijest je da smo danas izašli iz bolnice i da joj je konačno bolje. Molimo vas da vodite računa šta dozvoljavate svojim mališanima. Posebno obratite pažnju na sastav dječe kozmetike. Da se ovo ne bi desilo i vama”, zaključila je ova majka.

Izvor: magazin.ba

 

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here