Ćufte u paradajz sosu

0
155
Ćuftice… i njih nekad nisam volela, ali kad sam počela da ih pravim po svom ukusu, to je bila druga priča. U stvari, smesu za ćufte pravim na isti način kao za faširane šnicle.
Sastojci
500 g mesanog mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
2-3 cena belog luka
1 deblje parce starog hleba
1 jaje so, biber, suvi zacin, mlevena paprika, satka i ljuta
ZA SOS:
Paradajz iz flase od zimnice ili svez paradajz
1 kasika brasna malo ulja malo kecapa origano
1 kasicica slatke crvene paprike
Način pripreme
Crni i beli luk izblendirati u blenderu i dodati mlevenom mesu. Hleb natopiti u hladnoj vodi, pa ga rukama dobro iscediti i izmrviti na mleveno meso.
Dodati sve zacine i dobro umesiti.
Praviti cufte zeljene velicine.
Prziti ih na ulju.
Sos obicno spremam od paradajza iz flase za zimnicu.
Stavim oko pola flase da provri, dodam malo ulja, kasiku brasna i kasicicu aleve paprike i malo origana.
Posle 10-ak minuta vrenja, sos je gotov.
Przene cufte stavim u sos “da prebace kljuc”, i sluzim uz pire od krompira.
nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here