Crveni križ Federacije BiH: Izložba fotografija “Humanost prije svega” u sarajevskoj Vijećnici

0
251

[ad_1]

Izložba je organizirana u sarajevskoj Vijećnici, a povodom obilježavanja Svjetskog humanitarnog dana i biti će otvorena od 17.08. do 19.08. 2017. godine.

Uz poruku „Humanitarni radnici nisu meta“, a kroz 35 fotografija koje prikazuju svakodnevnicu humanitarnih radnika- volontera i uposlenika organizacija Crvenog križa/krsta i Crvenog polumjeseca tokom sukoba u Siriji, te migraciju stanovništva i njihove uslove života u izbjegličkim kampovima u Jordanu, Libanonu, Kurdistanu, Turskoj, Hrvatskoj, Italiji, Grčkoj, Srbiji i Makedoniji, cilj organiziranja ove izložbe je podizanje svijesti o svakodnevnici humanitarnih radnika i njihovom doprinosu svim ugroženim kategorijama stanovništva, promocija međunarodnog humanitarnog prava i slanje poruke mira.

O autoru – Ibrahim Malla

Ibrahim Malla ima 15 godina dugo iskustvo volontiranja za Sirijski arapski Crveni polumjesec, a trenutno je volonter Italijanskog Crvenog križa. Tokom Sirijske krize radio je kao humanitarni fotograf Međunarodne Federacije društava Crvenog križa/krsta i Crvenog polumjeseca (IFRC), a njegove fotografije prve su dokumentirale humanitarni rad u sukobu.

One odražavaju tragediju sukoba, hrabrost i izdržljivost svih pogođenih sukobom, te izuzetno teške uslove života sa kojima se sreću izbjeglice u Jordanu, Jordanu, Libanonu, Kurdistanu i Turskoj, te migranti u Hrvatskoj, Italiji, Grčkoj, Srbiji i Makedoniji.

Ibrahim je dobitnik 7 međunarodnih nagrada za svoje fotografije, a angažovan je i na izvođenju obuka i seminara fotografisanja u hitnim slučajevima, što omogućava bezbjedno i sigurno dokumentiranje aktivnosti Pokreta Crvenog križa/krsta i Crvenog polumjeseca.

 

Svečano otvorenje izložbe planirano je 17.08. u 11 sati, a više informacija možete dobiti putem Facebook događaja klikom na: Izložba fotografija “Humanost prije svega”.

Objava Crveni križ Federacije BiH: Izložba fotografija “Humanost prije svega” u sarajevskoj Vijećnici pojavila se prvi puta na Zdravi Portal.

[ad_2]
Source link

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here