Christiane Amanpour o Ratku Mladiću: Ostao je kukavica do zadnje minute! A evo šta mi je rekao ’93…

0
70

ČUVENA NOVINARKA PROKOMENTARISALA PRESUDU

Uoči presude ona je objavila vrlo emotivan lični tekst o svojim susretima sa osuđenim zločincem. Prisjetila se i trenutaka kada mu je nagovještavala da bi mogao biti procesuiran za zločine

Ratko Mladić je ostao kukavica do zadnje minute  jer nije ostao u sudnici da čuje presudu, kazala je Christiane Amanpour, najpoznatija novinarka američke TV mreže CNN komentirajući današnju presudu u Hagu.

–  Rekla bih da je doživotna kazna za Mladića najmanje što su žrtve ovog rata trebale dobiti – rekla je Amanpour koja je uživo u programu govorila o historijskoj presudi za genocid komandantu vojske Republike Srpske.

Uoči presude ona je objavila vrlo emotivan lični tekst o svojim susretima sa osuđenim zločincem. Prisjetila se i trenutaka kada mu je nagovještavala da bi mogao biti procesuiran za zločine.

–  Nema veće časti nego braniti svoj narod, rekao mi je Ratko Mladić 1993. godine, kada sam „koljača iz Bosne“ pitala šta misli o tome hoće li biti procesuiran kao ratni zločinac. Sa velikim zadovoljstvom ga gledam danas kako čeka presudu u Hagu – navela je Amanpour.

Tribunal je danas u prvostepenoj presudi osudio Mladića po 10 od 11 tačaka optužnice proglašavajući ga krivim između ostalog za genocid u Srebrenicu, udruženi zločinački pothvat i teroriziranje Sarajeva.

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here