Čarobna vila u sunčanoj Toskani u kojoj sedmodnevni boravak košta 8.000 eura

0
335
Njena privlačnost ne leži samo u predivnoj prirodi, nego i u posebno šarmantnim kamenim kućama u dolinama te predivne talijanske regije čiji izgled potiče na sanjarenje i uživanje u životu.
Jedna je od takvih kuća Villa Rombolino, koja se nalazi u dolini Val d’Orcia južno od Siene i koju su vlasnici, supružnici Miani, potpuno obnovili, pazeći pritom da se očuvaju izvorna obilježja građevine.

Renoviranjer je teklo u skaldu sa arhitektonskim zahtjevima lokalnih tradicija, a rezultat tog poduhvata veoma je privlačno zdanje s kamenim zidovima i elegantnim interijerom koji je daleko od uobičajenog.

Kompleks koji čini glavna kuća s dva aneksa može se unajmiti, a u prostoru s ukupno devet spavaćih soba može se smjestiti do 18 gostiju.

Raskošna tamnocrvena boja koja je iskorištena za pod i zidove kuhinje, trepezarije, prostorije za dnevni boravak i ostalih prostorija za druženje objedinjuje prostor kuće te prirodno vodi pogled iz jedne prostorije u drugu.

Uz mnoge klasične komade namještaja poput sofa i fotelja, u ovoj se kući nalaze i raznovrsni moderni detalji izvedeni od metala i izrađeni po mjeri, kao što su viseće metalne police iskorištene za slaganje drva za kamin u jednoj od prostorija za druženje.

Kuhinja s crvenim zidovima, metalnim kuhinjskim elementima i svijetlim drvom posebno je atraktivna i predstavlja prostor u kojem je ugodno boraviti.

Okolina kuće također je dojmljivo uređena – s impresivnom skulpturom, čija bjelina stvara kontrast zelenilu doline, te bazenom i terasama za odmor.

Ova se vila može unajmiti za ugodan boravak u Toskani, a cijena za sedmodnevni boravak počinje od 8.000 eura.

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here