Birali smo i biramo, a uvijek pogriješimo i uvijek su nam krivi izabrani što smo ih mi izabrali.

0
214

Malo se igramo izbora. Prvo kad sav svijet provodi državne izbore mi imamo lokalne, a kada oni budu imali lokalne mi ćemo državne glave mijenjati, ustvari opet ćemo iste izabrati. Jer mi nećemo da znamo za druge, za drugačije. Nama su uvijek svi isti kada se dobavežu fotelje i funkcije.

Sada ćemo imati izbore, pa ćemo ih malo opstruirati, pa opet ćemo tamo nekad kasnije raspisati ponovne kako bi dali samo jednoj stranci mogućnost da ima svog predstavnika, jer ostale nećemo uzeti u obzir. Kog vraga će im ona izbori? Postavite tog lika za načelnika, ionako ćemu četiri godine mandata proletjeti tako brzo. Neće se jadan moći ni smisliti šta ga je snašlo, a već će ga zamijeniti drugim. Osim ako opet ne zaigraju istim kartama, pa naprave haos na izborima kako opet ne bi ostale stranke imale mogućnosti da se njihov predstavnik bira.

A da svi slavimo sve to je kod nas tradicija. Samo nam se 9. januar ne uklapa nikako u našu slogu. Ovima što smo ih izabrali u državnu vlast to odgovara. Mi ćemo se raspravljati šta i kako je gospoda iz susjednog nam Entiteta trebala da uradi, šta time obilježavaju, kako h nije sramota i tako u nedogled. A oni će kroz par dana opet zajedno piti kahvu i gledati kako narod sam zakuhava situaciju.

Tako gospodinu Dodiku padne u vodu ono njegovo da ga je Trump lično pozvao na inaugaraciju, jer niko mu nije dao vizu. Kakvu god je tražio. E pa jarane moj, ne može samo dio Bosne i Hercegovine u Ameriku. Ili idemo svi ili ne ide niko. Pa ni ti. Sada upali TV i namjsti svoju fotelju da popratiš cio događaj onako kako će to ispratiti i ostali smrtnici divne nam Bosne i Hercegovine!

Ovo je Bosna I Hercegovina i tako će i ostati. Njenu cjelinu čine Federacija i Republika Srpska te Distrikt Brčko. U njima zajedno žive sve vrste naroda. To je naša specifičnost, pa kome ne odgovara volja mu uz Dunav, volja niz Savu. Svakom su vrata otvorena. Pa ti ili preko praga ili preko krova. Svejedno je. Na tebi je da biraš. Ali pazi, naši izbori su uvijek pogrešni!

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here