Bill Gates kupuje veliko zemljište u Arizoni za izgradnju “pametnog grada”

0
388

Jedna od investicijskih tvrtki Bill Gatesa potrošila je oko 80 milijuna dolara kako bi pokrenula razvoj novog grada u potpuno nerazvijenom predjelu Arizone, West Valley. Veliko zemljište, kupljeno u svrhu izgradnje “pametnog grada”, udaljeno je oko 45 minuta vožnje, zapadno od grada Phoenix.

Novi grad bi trebao niknuti na površini od gotovo 25.000 hektara, i zvat će se Belmont. Ime je dobio prema Belmont Partnersu, investicijskoj grupi za ulaganje u nekretnine sa sjedištem u Arizoni, koja ima za cilj pretvoriti kupljeno zemljište u svoj “pametni grad”.

“Belmont će stvoriti naprednu zajednicu s komunikacijskom i infrastrukturnom kralježnicom koja obuhvaća najsuvremenije tehnologije dizajnirane oko brzih digitalnih mreža, podatkovnih centara, novih proizvodnih tehnologija i distribucijskih modela, autonomnih vozila i autonomnih logističkih čvorišta”, izjavio je Belmont Partners u svojem priopćenju za javnost.

Ronald Schott, izvršni direktor u Tehnološkom vijeću u Arizoni, kaže da je zemljište koje je tvrtka “Land Gates” kupila, na vrlo dobrom mjestu, dijelom zbog predložene autoceste I-11 koja će se raditi direktno preko Belmonta i povezati se s Las Vegasom.

“Bill Gates je poznat po inovativnosti i takvim stvarima, a mislim da je odabrao pravo mjesto. Dolazi u Arizonu”, rekao je Schott. Prema riječima Belmont partnera, 3.800 hektara zemljišta je predviđeno za urede, komercijalnom i maloprodajnom prostoru. Zatim će se za javne škole koristiti dodatnih 470 hektara zemljišta. A osim toga, u planu je i oko 80.000 stambenih jedinica za stanovnike Belmonta.

“Belmont će pretvoriti prašinu i kamen u potpuno novi, moderan grad sa najnaprednijim tehnoločkim rješenjima današnjice”, rekao je glasnogovrnik Belmont Properties-a. Međutim u priopćenju nije navedeno kada bi trebala početi gradnja ovog “pametnog grada”

Piše: D.Ž.

 

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here