Balenciaga napravio “kopiju” Ikeinog cekera i prodaje je za 2.000 eura

0
230

Svjetska tržišta su preplavljena jeftinim kopijama dizajnerskih komada odjeće, obuće i torbi, ali ponekad i modni brendovi koriste jeftine stvari, odnosno one im posluže kao inspiracija. Posljednji takav primjerak je Belanciaga torba koja nevjerovatno podsjeća na ceker iz Ikee.
I dok se ceker može kupiti za sitniš, Balenciagina torba košta blizu 2.000 eura. Naravno, torba nije plastična kao Ikeina.

“Laska nam što je Balenciagina torbica slična našem plavom cekeru koji košta 99 centi. Naša velika plava torba je zaista svestrana”, kazali su iz Ikee.

Ova torbica nije jedina skupa “kopija” jeftnih stvari.

Dizajnersku papirnu torbu napravila je njemačka dizajnerica Jil Sander u sezoni jesen/zima 2012. godine, a torba je podsjećala na papirnu smeđu vrećicu. Dizajnerska torba se vrlo brzo rasprodala po cijeni od 240 dolara.

Chanel je napravio Lego torbicu koja izgleda kao plastična kutija za užinu. Lego torba se prodavala po cijeni od 6.900 dolara, dizajnirao ju je Karl Lagerfeld, a nosile su je brojne poznate dame među kojima su i Kim Kardashian, Rihanna i Rita Ora.

Britanska dizajnerica Anya Hindmarch dizajnirala je torbu koja je izgledala kao kutija za žitarice.

 

 

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here