Audi A8 oduševio u Frankfurtu

0
406

Iako je A8 imao zvanično predstavljanje pre nekoliko meseci u Barseloni, Frankfurt će biti prvo mesto gde će Evropljani moći uživoda se upoznaju sa ovim modelom.

Osim što je za 37 mm duži od prethodne generacije, od nekih značajnijih razlika u eksterijeru tu su drugačiji oblik rešetke, retrovizora, kao i obe svetlosne grupe. Kod zadnje svetlosne grupe koja se kod treće generacije nalazila isključivo na zadnjem delu automobila, sada je došlo do blagog pomeranja i na bočni deo modela.

Audijev novi Virtual Cockpit premijerno stiže u A8. Instrumentalna tabla je potpuno digitalizovana i predstavlja full HD ekran rezolucije 1920×720 piksela. Na centralnoj konzoli nalaze se dva tableta zadužena za kontrolu infotejnment sistema, gornji je dijagonale 10,5 inča, dok je donji od 8,6 inča i divno su usklopljeni u enterijer, za razliku od pređašnjeg rešenja.

Za početak novi A8 u Evropi biće ponuđen sa jednim dizel i jednim benzinskim V6 turbo trolitarskim motorom. Dizel agregat razvija 286 konjskih snaga iz 2.997 kubnih centimetara uz obrtni momenat od 600 Nm. Benzinska pogonska jedinica izvlači 340 konjskih snaga iz 2.967 kubnih centimetara uz obrtni momenat od 500 Nm. Oba motora su povezana u blagi hibridni sistem, uz mogućnost rekuperacije energije prilikom kočenja. A8 će uz ovakvu pogonsku konfiguraciju moći da se kreće oko 40 sekundi koristeći samo električnu energiju.

Izvor: VreleGume

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here