Ako volite zapečeno povrće, recept koji vam donosimo danas će vas oduševiti. Potrebna vam je velika cvjetača, nešto začina i strpljenja, a svaki početnik u kuhinji će znati napraviti ovo jelo.
Potrebno vam je:
- Pet žličica paste od rajčice
- 3 žličice maslonova ulja
- 1 žličica senfa
- 1/3 šalice naribanog parmezana
- 1 žličica origana
- pola žličice praha od češnjaka
- 1/4 žličice soli
- 1/4 žličice papra
Zagrijte pećnicu na 220ºC.
U veliku zdjelu pomiješajte pastu od rajčice, maslinovo ulje i senf. Dodajte pola količine parmezana, origano, češnjak, sol i papar.
Cvjetaču razlomite na dijelove i dodajte ih smjesi, a potom miješajte dok se svi komadi ne umiješaju u pastu. Silikonskom žlicom pokupite cvjetaču i sve ostatke u posudu za pečenje. Pecite dok na djelovima ne potamni, a pri ubodu vilicom bi trebala biti blago hrskava. (otprilike 20-25 minuta)
Lagano promiješajte i pospite ostatkom parmezana prije serviranja.
Dobar tek!