Apple razmišlja o pokretanju pravnih radnji protiv Trumpove zabrane

0
222

Apple razmatra mogućnost pokretanja pravnih radnji protiv izvršne naredbe koju je potpisao američki predsjednik Donald Trump, kojom se zabranjuje  ulazak osobama iz sedam većinski muslimanskih zemalja u SAD, rekao je izvršni direktor Applea Tim Cook u intervjuu za The Wall Street Journal, prenosi Indepedent.

Ova najveća američka korporacija će nastaviti vršiti pritisak na Bijelu kuću da poništi naredbu, rekao je Cook u intervjuu, nakon što je tokom vikenda u internom dopisu osudio ovaj Trumpov potez.

Cook se time pridružio drugim rukovodiocima firmi u Silicijskoj dolini, uključujući vlasnika Googleove matične kompanije Alphabet Sergeya Brina, u protestu protiv ove naredbe, koja prijeti da zaustavi priliv talentiranih imigranata na koje se ova industrija oslanja.

Cook u intervjuu nije izložio detalje mogućih pravnih radnji, rekavši jedino: “Mi želimo biti konstruktivni i produktivni”.

“Ova zemlja je jaka zbog naše doseljeničke prošlosti i naših kapaciteta i sposobnosti kao naroda da primimo ljude raznih porijekla. To je ono što nas čini posebnim “, rekao je Cook  za The Wall Street Journal.

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here