Amerikanci za džamiju u Texasu: Za 24 sata donirali 600.000 dolara

0
203

Više do 2.600 građana Sjedinjenih Američkih Država za svega 24 sata putem interneta doniralo je 600.000 dolara za obnovu džamije u Texasu, koja je spaljena nakon što je predsjednik Donald Trump zabranio ulazak muslimanima iz sedam zemalja u zemlju.

Islamski centar u Victoriji pokrenula je kampanju za donaciju – ‘GoFundMe’,  za rekonstrukciju džamije koja je spaljena u subotu u jugoistočnom Texasu, javlja indonezijski portal „Hidayatullah“.

Predsjednik Islamskog centra Shahid Hashmi rekao je da je iznenađen velikim odazivom i tolikim prilivom novačnih donacija.

Prema izvještajima lokalnih medija, džamija je zapaljena u dva sata ujutro. Džamija je sagrađena 2000. godine, godinu prije napada 11. septembra na zgrade Svjetskog trgovinskog centra (WTC).

– Ovo je nevjerovatno, mi smo zahvalni svima. Dolaze nam muslimani iz Houston, Dallas… Pojedinci putuju i četiri sata da bi došli do nas i ovo je vrlo dirljivo. Sve vodi ka dobroti – kazao je Hashmi.

Vlada i vatrogasci Victorije rade zajedno s pripadnicima FBI-ja i Biroa za alkohol, duhan i vatreno oružje kako bi se utvrdio uzrok požara.

– Nadam se da ovo nije bio zločin iz mržnje – rekao je Shahid.

 

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here