Ako laže Salko ne laže rog

0
295

Kako ovih dana Salko Selman na svom Biljanskom terenu i sastancima SDA pojašnjava da ugovori o kupovini zemljišta koje smo objavili nisu provedeni, kako nemaju pečat i potpis mi smo se potrudili da ga i ovaj put demantujemo…..

Naime, na našem facebook profilu objavili smo tekst koji je kasnije prenio i list Dnevni avaz o kupovini 9 dunuma zemlje.
Kupac je javnosti dobro poznati Salko Selman poznat po dugogodišnjoj strahovladi na prostorima Srednjobosanskog kantona.
Objavili smo uz tekst i ugovore o kupovini nekoliko placeva zemlje i šume uz pojas Rijeke Bila koji nisu bili ovjerereni pečatom i potpisani.

To smo namjerno uradili jer smo znali da će dokazani lažov Selman sve to demantovati i optužiti nas kako mu sve podmečemo da bi smo ga u kampanji ocrnili.
Da smo govorili istinu dokazuju podaci iz Federalne geodetske uprave o vlasništvu parcela koje je po ugovorima kupio Salko Selman.

Ako pažljivo uporedite podatke o parcelama iz ugovora i podatke o trenutnom stanju vlasništva tih parcela lako se možete uvjeriti da se radi o istim parcelama i da su ugovori koje smo objavili istiniti.

Dakle, ako je neko u ovoj priči iznosi laži onda to sigurno nismo bili mi već onaj ko nas je optuživao da mu podmećemo lažni materijal.

No, ovoj priči nije tu kraj.
Ako pažljivo saberete površinu kupljenih parcela i ukupnu plaćenu cijenu vidjećete da se radi o ukupnoj površini od 9.129 m2 zemljišta i šume koju je Salko Selman platio svega 12.100KM dakle nešto više od 1,30 KM/m2.

Općinska eksproprijacijska cijena na ovom području je 7 KM/m2 i stiče se dojam da je Salko Selman na ugovorima evidentirao mnogo manje iznose od stvarno plaćene cijene kako bi platio što manji iznos poreza prilikom prenosa vlasništva parcela na svoje ime.
Naravno, Komisija za procjenu vrijednosti nekretnina (čije je članove odabirao upravo Selman) je prihvatila iznose iz ugovora bez izlaska na teren i utvrđivanja realne cijene čime je Selman oštetio budžet za značajna sredstva i to isti onaj budžet iz kojeg do sada po raznim osnovama dobio preko 500.000KM.

No, ni ovdje se priča ne završava jer je Selman Salko općinskoj Komisiji za procjenu štete od poplava prijavio štetu na ovim parcelama.

Da bi ugodili moćnom Selmanu članovi Komisije su bili vrlo darežljivi i procjenili mu štetu od 37.000KM što je izazvalo svojevrstan šok u javnosti kada smo na nađem web portalu objavili ovu informaciju.

U izjavi novinaru Dnevnog avaza Selman je rekao da mu jest poplavljeno nekoliko dunuma zemlje što ni mi ne sporimo.
Ali ako pretpostavimo da mu je poplavljeno svih 9.129 m2 iz ove naše priče onda maximalna šteta može biti 12.100KM tj. Iznos koji je on platio za kupovinu tih parcela.

Matematika se, dakle nikako, ne slaže u slučaju „POPLAVLJENOG SELMANA“ i stoga se sama po sebi nameću samo dva odgovora:

  • ili je Selman u ugovore evidentirao sramno manje iznose od stvarno isplaćenih da bi platio manje poreza ili
  • ga se članovi komisije toliko plaše da su mu evidentirali bezobrazno veliki iznos štete od poplava kako bi dobili njegovu naklonost. Čak su išli do te mjere da su mu štetu evidentirali kao uništenu a ne oštećenu a mi smo uvidom u stanje na terenu utvrdili da su poplavljene parcele još uvijek uz Rijeku Bila i da nema govora o totalnoj šteti.
  • I ono što je najžalosnije u cijeloj ovoj priči je činjenica da će Selman i njemu slični naplatiti što su planirali da će stvarno poplavljeni i ovaj put izvući deblji kraj.

Slučaj Jašarević Samira koji 7 godina pokušava putem suda naplatiti štetu od poplava to na najbolji način potvrđuje!!!
ŽIVI BILI PA VIDJELI!!!

 

PREUZETO SA <UZBUNJIVACI TRAVNIK SBK>

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here