Admir Hadžić: Dosadili su vam jednolični treninzi i ishrana?

0
225
[ad_1] Ukoliko su vam dosadili jednolični treninzi i jednolična ishrana Admir Hadžić, profesor sporta i personalni trener savjetuje šta i kako trebate činiti.

Da biste uspjeli u onom što radite probajte naći ravnotežu u treningu i ishrani

Admir Hadžić, profesor sporta i personalni trener 062 133 164

Najuspješnije je ono vježbanje u kojem uživate. Uvijek odaberite one treninge na kojima vam je zabavno i one koji vam predstavljaju pozitivan izazov, jer ćete tako moći biti disciplinovani i nećete odustati dok ne postignete svoje ciljeve. Međutim, većina ljudi previše opsjednuti rade radikalne stvari sa njihovim tijelima. Neki slijede sulude dijete koje ih ostavljaju umornim, nezdravim i sa oštećenim metabolizmom iz izuzetno malog broja kalorija. Drugi u njihovom pokušaju da dobiju mišićnu masu slijede neke apsurdno visoke kalorične prehrambene planove, zahvaljujući kojima ostvaruju uglavnom masti i vrlo malu količinu mišićne mase. Vaš plan ishrane i treninga bi trebao biti dizajniran samo za vas na temelju vaših potreba i dnevnih aktivnosti.

Mora postojati raznolikost u trening, kako bi se vidio stalni napredak i različitost u prehrani kako bi metabolizam nastavio raditi ispravno, jer ljudsko tijelo se privikava na sve veoma brzo.

“Što se tiče treninga preporučujem vam rad sa različitim rekvizitima kako vaš trening ne bi bio monoton. Danas su vam na raspolaganju brojni rekviziti kao što su tegovi, bučice, girje, TRX trake, medicinke, klupice itd. Iste vježbe sa različitim rekvizitima drugačije će aktivirati mišiće i tako natjerati tijelo na nove prilagodbe.” – ističe Admir Hadžić, profesor sporta i personalni trener.

Svaki trening bi trebao biti na neki način izazov za naše mišiće i organizam. Isto tako, možete postaviti sebi izazove koji će vas motivisati da se takmičite sami protiv sebe.

Admirov rad možete pratiti na Facebook stranici: Personalni trener Admir Hadžić

Objava Admir Hadžić: Dosadili su vam jednolični treninzi i ishrana? pojavila se prvi puta na Zdravi Portal.

[ad_2]

Source link

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here