5 znakova da su vam potrebne drastične promjene u životu

0
256
[ad_1] Da li se zadovoljavate sa svim u životu, samo kako bi neko drugi bio srećan i zadovoljan? Da li ignorišete svoje potrebe? Da li se osjećate kao da pred vama ne postoje izazovi? Ako je sve navedeno slučaj, onda su to i znaci da je potrebno da napravite drastične promjene u životu. Jer, vi zaslužujete da volite svoj život.

  • Dosadno vam je i pred vama ne postoje izazovi. Kada radite stvari koje nisu u skladu s onim što želite i s onim ko ste, dosada je neizbježna. Ako vam je dosadno ili pred vama ne postoje izazovi, ispitajte područje (ili područja) života koje nije usklađeno i prilagođeno vašim željama. Zatim, preuzmite rizik da se približite načinu života kakav zaista želite da živite. To može biti najstrašnija stvar koju ste ikada uradili, ali će se zaista isplatiti. Pored toga, ukoliko ste nezadovoljni načinom na koji trenutno živite svoj život, šta imate izgubiti?
  • Osjećate da ste “zapeli”. Svi smo to iskusili u nekom trenutku našeg života. Osjećamo se bespomoćno da utičemo na promjene, a sve ono što neko drugi radi čini se tako privlačnim. Međutim, činjenica je da zaista niste bespomoćni. Vi imate moć da se pokrenete. Vi imate snagu da promijenite svoj život. I, počnite malim koracima. Umjesto da sve mijenjate odjednom, počnite da mijenjate stvari korak po korak. Primjera radi, prvo počnite da usvajate zdravije navike, nakon toga počnite da “eliminišete” toksične ljude iz vašeg života pa pređite na neko novo područje u kojem je potrebna promjena. Male promjene pomoći će vam da počnete živjeti sasvim novi život. Ključ je da ostanete posvećeni svom putu.
  • Anksiozni ste. Anksioznost može biti rezultat vašeg djelovanja ili učestvovanja u stvarima koje nisu usklađene sa vašim stvarnim željama. Kada doživite visok nivo anksioznosti, najbolja stvar koju možete uraditi jeste da slušate svoje tijelo. Saznajte šta je vašem tijelu potrebno u tom trenutku, bilo to kretanje, odmaranje, meditacija ili nešto drugo. Uradite sve što je potrebno da smirite svoje nerve. Jednom, kada se anksioznost “povuče”, počnite sa stvaranjem plana koji će vam pomoći da se pomjerite iz toksične situacije.

  • Osjećate se nesigurno. Nismo uvijek spremni priznati da imamo potrebe ili da one nisu ispunjene. Ako se nalazite u vezi u kojoj vam partner ne pruža nivo podrške koji vam je potreban, to je siguran znak da vaša veza ne funkcioniše kako treba. Sasvim je u redu da očekujete određene stvari od vaše veze. Ignorisanje vaših potreba i želja govori vam da one nisu bitne. Na taj način vi smanjujete svoj nivo samopouzdanja, a to znači da to trebate brzo popraviti. Priznajte da vaše potrebe postoje, a zatim ih “iznesite” na vidjelo i iskomunicirajte.
  • Vaš instinkt zna da nešto nije u redu. Ako osjećate da je situacija u kojoj se nalazite pogrešna ili loša, ta osjećanja nemojte gurati u stranu. Slušajte svoju intuiciju. Ako imate osjećaj da nešto nije u redu, onda to obično i nije. Povežite sa sa vašim istinskim samopoštovanjem te počnite da slušate vaš unutrašnji glas tako što ćete odvojiti vremena da sjedite sa svojim mislima, bez ikakvih spoljašnjih uticaja. Vi zaslužujete da volite svoj život.

Autor: minimagazin.info

[ad_2]

Source link

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here