5 POTEZA KOJI ĆE DOM UČINITI UTOČIŠTEM UDOBNOSTI I TOPLINE

0
234

Ako i vi osjećate da je zima doba za povlačenje pa se počinjete više gnijezditi u svom domu, pretvorite ga, uz nekoliko preinaka, u smirujuće utočište udobnosti i topline…

Pozovite prirodu u kuću…

Bilje, cvijeće, vodeni elementi, školjke, kristali, suho granje… Elementi iz prirode donose ravnotežu i umiruju puno više nego kad smo okruženi gomilom namještaja i tehnologijom. Ukrasne predmete birajte po metodi koju propagira poznata japanska organizatorica Marie Kondo – izložite ih u domu samo ako vas čine sretnima! Tako odabrane predmete grupirajte u manje skupine (npr. po tri komada) i stavite ih na mjesta gdje ćete najviše uživati u njima – na noćni ormarić, prozorsku dasku ili komodu.

Blagi izvori svjetla

Tijekom dana idealno bi bilo uživati u Suncu, prirodnom izvoru topline i svjetlosti, a u sumrak upaliti male lampice (poput onih za božićni bor) toplog odsjaja ili svijeće u staklenkama ili u svijećnjacima. Izbjegavajte hladna svjetla plavičastih tonova jer ne umiruju, nego podižu razinu stresa odajući atmosferu bolnice, čekaonice ili ureda.

Udobnost

Shvatili ste, udobnost je vrlo važna! Investirajte u meku, toplu deku u omiljenoj nijansi i s najdražim uzorkom pa je, gdje god možete, nosite sa sobom, kao kada ste bili mali. Na taj ćete način uvijek uza se zadržati dašak doma, posebno ako puno putujete ili se često selite.

Veseli mirisi

Jedna od prvih stvari koje zapazimo u SPA centru blagi je miris koji poziva na opuštanje. Napravite istu atmosferu kod kuće pomoću eteričnih ulja, prirodnih mirisnih svijeća, štapića ili aromatičnog bilja. U dnevnoj i spavaćoj sobi koristite umirujuće arome (npr. mirta, lavanda, ružmarin), dok se u kupaonici možete poigrati življim mirisima (npr. citrusi).

Napravite galeriju

Za umjetnički, ali harmoničan izričaj odaberite jedan zid u domu gdje ćete napraviti kolaž obiteljskih fotografija i uspomena ili mjesto na koje ćete postaviti svoju ploču vizije budućnosti. Kombinirajte razglednice s obiteljskim fotografijama, ulaznice muzeja koje ste posjetili, prešano cvijeće i bilje… A kako bi sve bilo aranžirano sa stilom, ograničite se na nekoliko boja, primjerice, crnu i bijelu koristite iznad radnog stola, a bež i zelenu u spavaćoj sobi.

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here