4. Sarajevo Dance Festival održava se polovinom oktobra i obećava odličnu atmosferu

0
211

[ad_1]

U organizaciji Plesnog Kluba Astorija četvrti po redu Sarajevo Dance Festival održati će se u Sarajevu od 13.10 do 16.10.2017. godine u dvorani “Ramiz Salčin”.

Festival traje 4 dana u sklopu kojeg se održava takmičenje u Latinoameričkim i standardnim plesovima. Takođe, biće održano i Državno prvenstvo u Standardnim plesovima za parove ( engleski valcer, tango, bečki valcer, slow fox i quiq step). Osim toga, održaće se i takmičenje u plesnim formacijama u kategoriji Solo girla te državano prvenstvo u kategoriji Solo girls,  takmičenje plesne škole i modernih plesova te acrobatakog “roken rola” i sl.

“Pod moderne plesove spadaju show dance, hip hop, belly dance, chearlledinig i mnogi drugi. Takmičenje okuplja plesače iz 5 zemalja regiona. Učestvuje 2000 plesača svake godine. Takođe, održava se i plesna revija Plesnog kluba Astorija, te II Zumba Masterclass koji također okuplja ljude iz 5 zemalja.” – navode iz Plesnog kluba Astorija.

Za pomenuti Festival napravljen je i Facebook event na kojem možete pratiti više novosti

Autor: Zdravi portal

 

Objava 4. Sarajevo Dance Festival održava se polovinom oktobra i obećava odličnu atmosferu pojavila se prvi puta na Zdravi Portal.

[ad_2]
Source link

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here