Urinoterapija: Svako jutro čaša mokraće organizmu snagu daje!?

0
599

Na internetu se pojavio članak o čovjeku koji svako jutro pije mokraću – i tvrdi da je to zdravo! Na svijetu postoje svakakve lude i ‘van svake pameti’ ideje i metode. Jedna od njih je i urinoterapija. Prema toj suludoj terapiji urin je zapravo ‘zdravlje u čaši’, koktel spojeva koji, ne samo da djeluju preventivno na rak, već ga i uništavaju, sprječavaju pretilost, produljuju život, liječe anemije i dijabetese.

Dakle, ono što tijelo prirodno iz sebe izbacuje, prema nekim ljudima je zdravo!

Što je mokraća i čemu služi?

Mokraća ili urin (koja se tako naziva zbog molekule uree koja se nalazi unutra) je nusprodukt našeg tijela. Najveći dio mokraće čini voda koja nosi razne otrovne i nepotrebne tvari iz tijela. Osim toga, sadrži i puno dušika koji također treba vani.

Stvara se u bubrezima, te se skuplja u mokraćnom mjehuru i izlučuje kroz mokraćovod. Protein bilirubin je glavna molekula koja mokraći daje žutu boju. Hemoglobin se raspada na bilirubin i željezo uslijed pucanja i razgradnje stanične membrane crvene krvne stanice koja, kao i sve ostale stanice u tijelu, ima svoj životni vijek.

Upravo je mokraća indikator ozbiljnih medicinskih tegoba. Tamnosmeđa mokraća može ukazivati na bolesti jetre, zelena ili plava može biti posljedica infekcije, dok crvena boja može označavati ozljedu bubrega ili mokraćovoda.

Ono što je svakome jasno, nekima očito nije

Urin, dakle, iznosi iz tijela sve ono što mu nije više potrebno i što je otrovno. Ideja da urin može liječiti dolazi iz Indije, mjesta s kojeg dolaze i mnoge druge, u najblažem slučaju rečeno, neobične metode. Kad se priča o povijesti urinoterapije, navode se dokumenti iz Indije stari preko 5000 godina. Ako je nešto staro, ne mora značiti da je i ispravno. Za primjer, drevni Egipćani su koristili izmet krokodila koji su ‘gurali’ ženama u vaginu kao kontracepcijsko sredstvo. A da ne govorimo o ostalim metodama liječenje u srednjem vijeku. Hoćemo se držati tradicije?

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here